Partners
Associated Weavers Europe NV/SA
IP Klein Frankrijk Weverijstraat 1
9600 Ronse, Belgium

Tel +32 55 230 211
Email info@awe.be
Website http://www.carpetyourlife.com/nl
Activiteiten

Associated Weavers (AW) is één van de belangrijkste producenten van getuft kamerbreed tapijt in Europa. De hoofdzetel van ons bedrijf bevindt zich in Ronse (Oost-Vlaanderen, België). Hier bevindt zich ook de belangrijkste productievestiging van onze onderneming. 

In 2014 resulteerde de inzet van onze 500 medewerkers in de productie en verkoop van 26,61 miljoen vierkante meter tapijt, goed voor een omzet van 150 miljoen euro. Wij exporteren naar meer dan 55 landen en beschikken over verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. 

AW was van bij de start in de late jaren 60 van de vorige eeuw, dé ontwerper bij uitstek van bedrukt kamerbreed tapijt. Jarenlang waren AW’s innovatieve dessins trendsettend en bijgevolg enorm gegeerd in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Als geen ander slaagden we er in om de rijke en weelderige Axminster tekeningen en kleuren in onze tapijten tot leven te laten komen. Sinds geruime tijd is de vraag naar tapijt met contrasterende motieven in een aantal belangrijke afzetmarkten sterk afgenomen. 

Op vandaag gaat de voorkeur van vele consumenten uit naar monochrome tapijten of naar gespikkelde of ton-sur-ton uitvoeringen. Door intensief alle belangrijke trends en innovaties op het vlak van kleuren, texturen en technieken in de wereld van de interieurinrichting en het interieurtextiel op te volgen, slagen we er telkens opnieuw in om creatieve, hedendaagse en vernieuwende tapijtkwaliteiten te ontwikkelen en op de markt te brengen.